U bent hier: Home / Nieuws / Verslag Taptoe Middelkoop Duiven

Verslag Taptoe Middelkoop Duiven

   

 

29 augustus 1981, de eerste editie van taptoe duiven. Op een nog amateuristische wijze stond de organisatie aan de vooravond van een geweldige traditie aan de vooravond van de kermis en schuttersfeest. De korpsen kregen als bijdrage aan de taptoe zeggen en schrijven tweehonderd gulden. Nu 34 taptoes later staat er een muzikaal evenement waar je u tegen kunt zeggen. Als enige taptoe in de regio overgebleven maken ze er ieder jaar weer een feestje van.

 

Ook dit jaar begon de taptoe stipt acht uur met een muzikale opening door de organiserende vereniging. Met John Williams "Olympic Fanfare” werd de avond muzikaal geopend waarna twee kanonschoten volgden.

 

 

Liemers Harmonie Duiven
Traditioneel als eerste korps trad de Liemers Harmonie het taptoe terrein. Met een show vol muzikale terugblikken naar de tijd toen de taptoe begon. Muzikaal en show technisch zag het er goed verzorgd uit. De harmonie is geen showkorps maar vanavond zag het er weer zéér mooi uit. Wat een toppers zijn deze muzikanten die het publiek laten genieten van een mooie eenvoudige show.

Jong K & G Leiden
De jonge muzikanten traden vol passie het taptoe terrein . Geconcentreerd en strak begonnen ze aan hun show. De muzikanten waren vanavond voor het eerst in Duiven, maar deden niet onder voor hun oudere collega’s. Muzikaal was het één groot feest. Het publiek droeg de jonge muzikanten op handen.

Arnhems Trompetterkorps
ATK betrad als derde korps het terrein en bracht een show vol passie. Mooie marsen ondersteund met goede exercitie daar staat het Trompetterkorps garant voor. Ook in Duiven lieten de muzikanten zien dat ze muzikaal en show goed kunnen combineren. ATK is wel eens groter geweest wat ledenaantal betreft maar ook met dit mooie cluppie muzikanten doen ze niet onder voor de grote korpsen. De show vanavond sprak het massaal toegestroomde publiek erg aan en dat konden de muzikanten ook merken aan het applaus van het publiek.

Slagwerkgroep Liemers Harmonie Duiven.
De taptoe in Duiven heeft altijd iets bijzonders. Zo ook in deze editie. De Slagwerkers brachten een slagwerkshow vol mooie ritmes en spektakel. Het was teven het afscheid van instructeur John Sonderen die na dit optreden afscheid neemt van deze bijzondere groep muzikanten.

Pasveerkorps Leeuwarden
Wow! wat zijn de muzikanten toch geweldig. Vol passie en ritmiek “stormden ”ze het avontuur in. Pasveer is uniek in zijn soort. Geen koperwerk, maar piccolo’s, dwarsfluiten, lyra’s en een fantastische slagwerksectie, altijd een graag geziene gast in Duiven. Het terrein in Duiven was aan de krappe kant maar de professionaliteit van de Friezen brachten de muzikanten geen enkele keer in de problemen. De show staat bol van bekende melodie ondersteund door mooie ritmiek en techniek. Het publiek genoot van het optreden (mocht wel langer) en gaf de muzikanten bij het verlaten van het terrein een welverdiend applaus.

Rijnmondband Schiedam
De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband tot een unieke verschijning. Ook in Duiven marcheerden de muzikanten strak het terrein op. De show van de Rijnmondband werd erg mooi uitgevoerd. Vol passie gingen de muzikanten het gevecht aan. Zowel muzikaal als met elkaar. 
Gelukkig is de muziek de overwinnaar en dat mogen we nooit vergeten.

De Taptoe werd afgesloten met een Finale van alle deelnemende korpsen. Hierin speelden de korpsen gezamenlijk een koraal en het Wilhelmus. Ook het taptoe signaal werd niet vergeten. De vijfendertigste editie van taptoe Duiven is er een met een gouden randje.

(Bron: Mike de Geest via www.korpsmuziek.nl)

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners