U bent hier: Home / Nieuws / Topkorpsen samenwerkingsverband SCVK doen promotietour WMC 2017

Topkorpsen samenwerkingsverband SCVK doen promotietour WMC 2017

   

 

WMC Kerkrade is voor de promotie van het 18e WMC een samenwerking aangegaan met de Stichting Combinatie Van Korpsen.

 

De samenwerking is erop gericht om Nederlandse topkorpsen actief bij de opening van WMC 2017 te betrekken en deze ook in te zetten tijdens een WMC promotietour die rond Koningsdag 2017 van start zal gaan. Daarbij worden ook andere dan de gebruikelijke plaatsen in de brede Euregio aangedaan.

De SCVK is hèt samenwerkingsverband van ruim 130  Nederlandse mars- en showkorpsen. Deze vrijwilligersorganisatie coördineert de grote vraag naar deze muziekgezelschappen voor optredens bij feestelijkheden, taptoes of stadspromotie. Aangezien tal van aangesloten verenigingen ook geregeld deelnemen aan het Wereld Muziek Concours, ligt een samenwerking met WMC voor de hand. Dat was ook  het geval bij de opening van WMC 2013 toen met behulp van de SCVK enkele Nederlandse topbands voor de streetparade naar Kerkrade kwamen.

Nieuw is dit keer dat enkele topbands zullen worden ingezet om in het kader van WMC promotie optredens te verzorgen in de grotere steden van de brede grensregio. Gedacht wordt aan Keulen, Düren, Aken, Genk, Hasselt, Luik, Venlo, Roermond en Maastricht. De optredens zullen worden begeleid door WMC waarbij aan de bezoekers van de stadscentra informatie wordt verstrekt en promotiemateriaal wordt verspreid. Door deze fysieke manifestaties hoopt WMC nieuwe bezoekers uit met name België en Duitsland naar het festival te trekken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

WMC    045 - 54 55 000
SCVK   06 - 57 328 301

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners