U bent hier: Home / Nieuws / Taptoe Oosterbeek gaat door!

Taptoe Oosterbeek gaat door!

   

 

Het was, en is nog steeds het gesprek van de week: de groots aangekondigde militaire taptoe Arnhem wordt wellicht afgeblazen vanwege grote ongeregeldheden binnen de organisatie. Buitenlandse muziekkorpsen en facilitaire diensten stopten hun medewerking,

 

Zelfs Commissaris van de Koning Cornielje trok zijn handen af van het evenement. Arnhemse muziekverenigingen staken veel tijd en energie in voorbereiding op hun medewerking aan het evenement en naar verluid zijn er 7000 mensen die afwachten of ze hun geld nog wel terug kunnen krijgen. ,,Wat een mooi visitekaartje voor de stad Arnhem leek, is uitgelopen op een groot fiasco. Een grote teleurstelling voor de liefhebber. Diep triest en een enorme deuk voor het imago van onze sector'', meent Pascal Melse.

De voorzitter van Stichting Taptoe Oosterbeek betreurt de hele gang van zaken ten zeerste. ,,Als bestaande taptoeorganisatie moeten we veel inspanningen verrichten om het totaalplaatje rond te krijgen. Mensen kunnen zich nogal vergissen in wat de organisatie van dergelijk evenement met zich meebrengt. Zo zijn we afhankelijk van sponsorgelden. Deze actualiteiten scheppen weinig vertrouwen bij potentiƫle sponsors'', vertelt Melse.

Taptoe Oosterbeek organiseert alweer haar 42e editie, dat zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2016. ,,Die gaat door'', zegt Melse zonder twijfel. Ondanks dat Taptoe Oosterbeek al sinds het ontstaan in de Airborne herdenkingsperiode van september plaatsvindt, heeft de organisatie toch veel vragen gekregen. ,,Door alle berichtgeving rondom Taptoe Arnhem leeft het enorm. We kunnen enigszins begrijpen dat mensen ons benaderen. Duidelijk moet zijn dat wij geen enkele connectie hebben met Taptoe Arnhem. Wij wensen dan ook niet met die ongeregeldheden geassocieerd te worden'', laat Melse weten. ,,De voorbereidingen voor Taptoe Oosterbeek zijn in volle gang. Het programma is rond en het belooft weer een mooie avond te worden'', aldus de voorzitter.

Binnenkort maakt Stichting Taptoe Oosterbeek het programma van 2016 bekend. Meer informatie vindt u op www.taptoe-oosterbeek.com of www.scvk.nl

(SCVK is betrokken partner bij Taptoe Oosterbeek, Bron: Korpsmuziek)

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners