U bent hier: Home / Nieuws / Taptoe Duiven stopt na 35 jaar

Taptoe Duiven stopt na 35 jaar

   

 

Het bestuur van Liemers Harmonie Duiven heeft besloten om na 35 jaar te stoppen met de organisatie van Taptoe Duiven.

 

Er waren verschillende oorzaken die er voor zorgden dat het bestuur van Liemers Harmonie Duiven deze moeilijke beslissing moest nemen. De kosten voor de organisatie namen toe, terwijl de inkomsten daalden. Dit beeld zien meer organisaties van taptoes in Nederland. Taptoe Duiven is dan ook niet de eerste taptoe die dit jaar ophoudt te bestaan.

Taptoe Duiven was de traditionele opmaat van de Duivense schuttersfeesten op de zaterdag voor de laatste zondag van augustus. In de afgelopen jaren is Taptoe Duiven uitgegroeid tot een volwaardig evenement van hoog niveau. Muziekkorpsen uit heel Nederland hebben Duiven in de afgelopen jaren meermaals bezocht en lieten de bezoekers genieten van een prachtige show.

Liemers Harmonie Duiven pakt het stoppen van Taptoe Duiven aan als een nieuw begin. Men gaat er alles aan doen om volgend jaar een nieuw evenement te organiseren voor muziekliefhebbers uit de regio. Daarbij gaat men zich richten op een bredere doelgroep. Liemers Harmonie Duiven laat hiermee zien vernieuwing niet te schuwen en bouwt met de kennis en kunde van 35 jaar Taptoe Duiven aan een vernieuwend evenement. Mensen met goede idee├źn en sponsoren zijn van harte welkom zich te melden. Liemers Harmonie Duiven hoopt volgend jaar na de zomer terug te keren naar het vertrouwde en vernieuwde Remigiusplein in Duiven, dat dan zo goed als af zal zijn.

----------------------------

De SCVK bedankt de organisatie van Taptoe Duiven voor 35 jaar samenwerking en hoopt dat er in 2016 een mooi nieuw muzikaal alternatief in Duiven zal ontstaan.

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners