U bent hier: Home / Nieuws / Recensie Showkorpsendag 2018, 50 jaar SCVK

Recensie Showkorpsendag 2018, 50 jaar SCVK

   

 

Recensie Showkorpsendag 2018, 50 jaar SCVK , door erelid Rien Timmer

Nu het eerste deel van het seizoen er na vandaag op zit, kijken we nog even terug op ons 50 jarig jubileum. We ontvingen van ons erelid Rien Timmer een recensie van het evenement die we u niet willen onthouden:

“SHOWKORPSENDAG 2018” 50 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen.

Nu mijn vakantie achter de rug is ben ik eindelijk in de gelegenheid mijn indrukken van de viering “Showkorpsendag 2018” 50 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen aan het papier toe te vertrouwen. Wat overheerst is een gevoel van dankbaarheid dat ik dit, samen met Nettie (mijn echtgenoot), nog in goede gezondheid heb mogen meemaken. Mijn gedachten gaan dan direct uit naar Arie van Spijk die ons ontvallen is en naar Aad Kros wiens gezondheid hem niet in staat stelde om het gehele feest mee te maken. Enigszins emotioneel denk ik dan terug aan “Showkorpsendag 2008” 40 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen (het tot nu toe grootste showevenement van Nederland) dat we toen, samen met Martin Timmer, hebben mogen organiseren. In die tien jaar is er veel verandert en moesten er diverse problemen worden opgelost.
“Showkorpsendag 2018” 50 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen heeft mij er van overtuigt dat de SCVK nog springlevend is. Wat een heerlijk feest, al die belangstellende en al die muzikanten.

Omschrijving Meet & Great: “Netwerkbijeenkomst, om de gelegenheid te bieden nieuwe contacten op te doen, oude contacten te onderhouden en ideeën uit te wisselen.” Het middaggedeelte voldeed helemaal aan deze omschrijving. Afvaardigingen van korpsen, taptoe organisaties, de provinciale bonden, Korpsmuziek en diverse bekende mensen uit de wereld van show en muziek troffen elkaar, spraken met elkaar en hadden plezier met elkaar. Personen die vooral bekend waren van telefonische- en e-mailcontacten werden voor de SCVK bestuurders zichtbaar en kregen een gezicht. Voor mijzelf was het bijzonder, om na jaren, al deze mensen weer te mogen ontmoeten en te spreken. Dit alles omlijst met muziek van Zapadska. Wat een geweldige muzikanten en wat een goed gekozen repertoire. Al met al een geweldige middag waarin duidelijk de goede contacten met de achterban van de SCVK zichtbaar en voelbaar werd.

Het avondprogramma ging van start met een volledig uitverkochte tribune. Tot 23 april was het mogelijk om kaarten te bestellen en op die datum waren we precies uitverkocht. De uitvoerende korpsen K&G Leiden, DVS Katwijk, KTK Kampen (senioren en junioren), Advendo Sneek (senioren en junioren), Adest Musica, Jubal Winds Dordrecht, en zangeres Sanne Mulder zorgden, met heerlijke muziek en indrukwekkende shows, voor een bijzondere taptoe. Ze traden geheel belangeloos op voor de jubilaris en onderstreepten daarmee de goede verstandhouding met de SCVK. De organisatie van deze dag was in goede handen van een team, vooral jonge mensen die, o.l.v. Martin, zorgde voor een perfect verlopen feest.

Een bijzonder moment tijdens de taptoe was het voorstellen van Richard van Riel, de per 1 januari 2019 in dienst tredende nieuwe voorzitter van de SCVK. Ik wens hem heel veel succes toe in zijn nieuwe functie en spreek de hoop uit dat hij binnen de SCVK al zijn ambities kwijt kan.

“Showkorpsendag 2018” 50 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen zal in mijn herinnering worden opgeslagen als een bijzondere dag die weer eens duidelijk heeft gemaakt welk een belangrijke positie de SCVK inneemt binnen de wereld van show en muziek.

Op naar een volgend jubileum!

Rien Timmer. Oud voorzitter en Erelid SCVK

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners