U bent hier: Home / Nieuws / Last Post voor oprichter SCVK

Last Post voor oprichter SCVK

   

 

Oprichter Aad Kros van de Stichting Combinatie van Korpsen (SCVK) is op 8 februari op de leeftijd van 81 jaar overleden. Dankbaar en met respect kijken we terug op zijn jarenlange en belangeloze inzet voor de SCVK.

Aad heeft het fundament gelegd voor de SCVK en hiermee veel Nederlandse muziekkorpsen een podium gegeven om hun mars- en show prestaties voor een breed publiek te presenteren. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. We wensen hen veel sterkte toe en tevens een mooi en warm afscheid van Aad. Namens de SCVK en daarmee namens alle aangesloten muziekkorpsen zal tijdens de afscheidsdienst de Last Post klinken als eerbetoon aan zijn werk voor de Nederlandse muziekkorpsen.

De afscheidsdienst is aanstaande woensdag 13 februari om 13:30 uur in Papendrecht in de Bethlehemkerk aan de van der Palmstaat 1. Aansluitend wordt Aad naar zijn laatste rustplaats begeleid op de begraafplaats aan de Admiraal de Ruyterweg 21 in Papendrecht. Hierna is er gelegenheid om te condoleren in uitvaartcentrum ‘De Drechtstraat”. Mocht u aanwezig willen zijn dan verzoeken wij uw komst kenbaar te maken via tonny.kros@gmail.com.

We schrijven 1968 wanneer Aad Kros als bestuurslid van Wilhelmus Sliedrecht bevriende verenigingen vraagt om een optreden te verzorgen omdat de eigen vereniging inmiddels een optreden had. Zo eenvoudig is het samenwerkingsverband Combinatie Van Korpsen begonnen. Gezien de toenemende vraag van organisaties in de daarop volgende jaren aan het adres van Aad werd in 1979 de stichting vormgegeven om zo beter in te spelen op de vraag om korpsen en organisaties te koppelen. De naam; Stichting Combinatie Van Korpsen werd een feit. 

Jarenlang is Aad actief geweest binnen het bestuur van de stichting en kwam er in 2010 als ere-lid een punt achter zijn inzet voor ‘ de Stichting’. Het gedachtegoed van Aad is nog net zo springlevend als in 1968; zorgen dat showkorpsen een podium hebben om hun amateurkunst te tonen aan een zo breed mogelijk publiek. 

Namens bestuursleden SCVK

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners