U bent hier: Home / Nieuws / 50 jarig jubileumfeest SCVK geslaagd

50 jarig jubileumfeest SCVK geslaagd

   

 

Op zaterdag 26 mei mocht de Stichting Combinatie Van Korpsen haar 50 jarig bestaan vieren.

50 jarig jubileumfeest SCVK geslaagd

Op zaterdag 26 mei mocht de Stichting Combinatie Van Korpsen haar 50 jarig bestaan vieren.

Reeds om 16.00 uur stonden de eerste mensen voor de deuren bij de Veluwehal in Barneveld. Onder de genodigden waren niet enkel de medewerkers van de SCVK, taptoe-organisatoren en afgevaardigden van de met ons samenwerkende showkorpsen, maar ook andere overkoepelende organisaties, zoals afgevaardigden van onder andere de KNMO, de regionale bonden, Korpsmuziek, CGN, DCE, enzovoort. Ook de ereleden van de SCVK, Aad Kros, Rien Timmer en Josien van Spijk (vrouw van ons overleden erelid Arie van Spijk) waren aanwezig. Er waren zelfs twee filmploegen aanwezig, van de Vrije Media Groep en Advendo.

Ondanks de warmte vulden de hal en theaterzaal zich al snel en ontstond er een ontspannen en gemoedelijke sfeer waarbij veel werd gesproken over het wel en wee binnen onze sector.. En voor wie even geen zin in een gesprek had, was er Zapadska, die er een muzikaal feestje van maakte door telkens weer het publiek mee te nemen in herkenbare, en muzikaal hoogstaande muziek en solo’s.

Vanaf kwart voor 19.00 uur begon ook het publiek voor de taptoe binnen te stromen en kwamen de eerste verenigingen binnen. Een georganiseerde chaos ontstond, waarbij korpsen, genodigden en bezoekers aan de taptoe elkaar tegenkwamen en met elkaar in gesprek gingen of samen een drankje dronken. Er werd, in T-shirt en korte broek, in pak of in uniform gegeten, gedronken en gelachen.

Om 19.00 uur gingen de deuren van de grote zaal open en kon iedereen een plekje op de tribune opzoeken. Ook de omloop boven de tribune hadden we voor publiek en korpsleden open gesteld waardoor uiteindelijk ruim 800 mensen een (staan)plek hadden om de taptoe te kunnen meemaken. En diegenen die liever in het restaurantgedeelte bleven konden de taptoe via monitoren volgen.

Om klokslag 20.30 uur gaf Rob Boon, oud PR-Manager van de SCVK en regisseur van deze avond het startsein en opende Adest Musica de taptoe met een fanfare. Leendert-Jan van de Koppel, de speaker van deze avond, heette de bezoekers hartelijk welkom en praatte de avond aan elkaar.

We hebben vervolgens mogen genieten van de shows van Jong Advendo, Jong KTK,  KTK, Adest Musica, Advendo, DVS en K&G. Iedere vereniging zette, ondanks de steeds hoger wordende temperatuur in de Veluwehal, een prima prestatie neer en muzikaal klonk het steeds weer geweldig. Een welkome afwisseling was Jubal WInds die met hun ensemble een korte, maar zeer hoogstaande show neerzette. Een leuke afwisseling die door het publiek goed in de smaak viel. Ook het nummer Mother Earth van Within Temptation door Advendo, samen met zangeres Sanne Mulder zorgde voor een enorm applaus en positieve reacties.

Tijdens de finale speelden alle verenigingen de Synergia Mars, gevolgd door Blijf bij mij Heer. Blijf bij mij Heer kreeg een speciale invulling door de bijbehorende zang van Sanne Mulder en de fanfarepartij van 8 leden van Juliana, die speciaal voor dit item naar de Veluwehal waren afgereisd. Ook het taptoe signaal werd weer geblazen, en onder de bezielende leiding van finale-dirigent Rob Balfoort werd als laatste het Wilhelmus gespeeld waarna de korpsen de bezoekers een laatste groet gaven en afmarcheerden.

DVS wilde het publiek als laatste vereniging nog een toegift geven en speelde (en zong uit volle borst) het nummer “Zij gelooft in mij” van André Hazes. Dit viel bij het publiek in zeer goede aarde en er werd volop meegezongen.

Om 22.30 uur verliet DVS het veld en kon er worden teruggekeken op een zeer geslaagde dag. Showkorpsendag 2018 - 50 jaar SCVK heeft wederom laten zien dat de meerwaarde van de SCVK binnen de wereld van muziek en show nog steeds zeer groot  is. De SCVK heeft de recessie doorstaan, het aantal optredensplekken groeit en langzaamaan zitten we binnen de showsector weer in de lift. De komende jaren hopen wij als bestuur dat de SCVK haar steentje bij mag dragen bij een verdere groei van het aantal taptoes en andersoortige showoptredens binnen de showsector. Het bestuur zal dit verder vorm gaan geven onder het voorzitterschap van Richard van Riel, die vanaf 1 januari 2019 het stokje van Martin Timmer zal overnemen. Richard is al jaren actief bij Exempel uit Empel, maar heeft aangegeven graag invulling te willen geven aan deze bestuursfunctie  binnen de Stichting. Uiteraard wensen wij hem daarbij heel veel succes en vooral plezier toe!

Op naar de volgende 50 jaar Stichting Combinatie Van Korpsen!

Martin Timmer

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners