U bent hier: Home / Informatie / Aanbeveling SCVK door Rob Balfoort en Dick Roelofsen

Aanbeveling SCVK door Rob Balfoort en Dick Roelofsen

Al vele jaren heb ik als muzikaalleider van showkorpsen maar ook als  componist en arrangeur hele goede contacten met de Stichting Combinatie Van Korpsen.

Ik heb de eer gehad speciaal voor de Stichting Combinatie Van Korpsen de  SCVK-mars te mogen componeren.  

Op 31 mei 2008 beleefde deze mars haar première tijdens de Showkorpsendag 2008 die uiteraard op uitstekende wijze werd  georganiseerd door Stichting Combinatie Van Korpsen. Meer dan 50 verschillende korpsen waren die dag geheel belangeloos afgereisd naar Dordrecht om de Stichting Combinatie Van Korpsen te feliciteren met haar 40 jarig jubileum. Alleen dat al geeft aan welke prominente rol de Stichting Combinatie Van Korpsen door de jaren heen heeft ingenomen en nog steeds inneemt in de wereld van de showkorpsen.

Showkorpsen en marchingbands hebben uiteraard een podium nodig om hun muzikale en visuele producten te kunnen tonen. De SCVK zorgt al jaren lang voor dat podium. Organiseren, ondersteunen en adviseren dat is de kracht van deze stichting, die zich sterk blijft maken voor onze korpsen.

Daarom beveel ik u de Stichting Combinatie Van Korpsen van harte aan. En ik hoop dan ook dat de samenwerking tussen de korpsen en de Stichting Combinatie Van Korpsen nog tot in lengte van jaren zal blijven bestaan, zodat u als publiek en taptoe liefhebber nog vele mooie showproducten op de Nederlandse taptoe velden kunt bewonderen.
 

Rob Balfoort

Dirigent / componist / arangeur 
 

Op verzoek van de Stichting Combinatie Van Korpsen, een aanbeveling voor deze site te schrijven, geef ik gaarne gehoor. In de periode, waarin ik als dirigent van enkele burger muziek- en showkorpsen werkzaam ben, heeft de Stichting Combinatie Van Korpsen steeds een duidelijke rol gespeeld. Zij spannen zich in, om onze burger showkorpsen aan het werk te houden en ..... met groot succes.
Showkorpsen moeten zeer veel oefenen, om choreografie en muziek op elkaar af te stemmen en tonen hun ingestudeerde show graag en frequent aan een zo breed mogelijk publiek. Zeer veel showkorpsen worden jaarlijks door de Stichting Combinatie Van Korpsen gecontracteerd. Tijdens allerhande festiviteiten kunnen ze dan laten zien waartoe ze in staat zijn. Taptoes, geheel geënt op de militaire traditie, vormen hierin een hoofdrol. De taptoe geniet in ons land een grote populariteit en dat is zeker voor 90% te danken aan de inzet van de Stichting Combinatie Van Korpsen.

Er is in Nederland vrijwel geen burgertaptoe te bedenken, waarbij de Stichting Combinatie Van Korpsen niet aan de wieg heeft gestaan. Vanuit mijn positie als beroepsmusicus en dirigent, die sterk betrokken is bij de amateuristische muziekbeoefening, onderken ik terdege het belang van deze organisatie.

Ik hoop van harte, dat de Stichting Combinatie Van Korpsen, in het belang van de Nederlandse muziek- en showorkesten, nog in lengte van jaren haar positieve werk voor de wereld van show en muziek zal mogen doen en beveel deze organisatie dan ook van harte bij u aan.

Dick Roelofsen

Oud-onderkapelmeester van de Marinierskapel der Koninklijke Marine

 

 

Volg ons
 

 

 

 

 


Partners